Kystpladser og havnen nær butikken

Kystpladser og havnen nær butikken

Vi har mange gode kystpladser nær Check Point Marine. Fra kystpladserne kan man fange havørreder og hornfisk. Fra nogle af dem også ål, pighvar og skrubber. Da der er tale om brakvand kan man til tider også fange aborrer og gedder fra kysten. 

Nexø Havn byder jævnligt på en større artsrigdom. I havnen kan fanges sild, ål, skalle, aborre, skrubbe, gedde og havørred.

Nexø Havn

Havnen foran butikken er et spændende sted at fiske. Chancen for ål, sild, aborrer, skaller og havørreder er stor. Også gedder kan fanges i havnen, men det sker forholdsvist sjældent. 

Udenfor havnen kan man fange hornfisk i sæsonen, som er forår og sommer, og havørreder hele året rundt. 

Fisker man i Nexø Havn, skal man holde god afstand til skibe, joller og både. 

Kom ind i butikken og køb bl.a. orm til ålene, skallerne, aborrerne og havørrederne. Vi har også sildeforfang. Se også vores store udvalg til blink til både hornfisk og havørreder. 

5 af bornholms bedste kystpladser

5 af Bornholms bedste kystpladser kan nås indenfor 12 minutter fra butikken. Fælles for dem alle er, at der er tale om nogle af øens mest sikre pladser til fangst af havørreder. 

Husk at se om der er fredningsbælter langs pladserne. Det kan gøres i linket her under. Skriv evt. Nexø i søgefeltet og se de omkringliggede fredningsbælter: Fiskeristyrelsen...

Plads 1. Malkværnskansen - 4 min.

Denne kystplads er en af de svære at affiske. Mange klippeskær står højt under vandet, men imellem dem og omkring dem, er ofte store havørreder at fange. Flere lavvandsplateauer  langs strækningen, holder ofte ørreder i vintersæsonen samt både forår og efterår. 
Man kan fange havørreder hele året rundt på denne plads. 

Her kan du parkere og følge stien til vandet: Parkering.

Plads 2. Skansen - 5 min.

Skansen er en af de mest benyttede kystpladser i området omkring Check Point Marine. Pladsen er særdeles velegnet til både fluefiskeri og spinnefiskeri. Den er også nem at affiske og nem at komme til. 

Her er typisk blandede størrelser at fange og i ny og næ, fanges en af Bornholms helt store overspringere her.

Her kan du parkere og derfra komme nemt til vandet ude foran: Parkering.

Plads 3. Snogebæk - 8 min.

Snogebæk er en utrolig givende kystplads nær butikken. Man kan holde tæt på vandet og tilmed tilberede en evt. friskfanget havørred på bålpladsen, foran det eksisterende shelter på pladsen. 

For at komme til den bedste del af fiskepladsen, skal man gå ud på skifferpladerne på nordsiden af havnen. En lille rende skal forceres før man står på dem. Vær altid opmærksom på stigende vand på denne plads. 

Parker her: Parkering...

Blink til de de helt lange kast skal bruges på denne kystplads. Bl.a. Sømmet og D360 Distance m.fl. Se dem her: Westin kystblink.

Plads 4. Årsdale 8 min.

Årsdale er kendt for store og blanke havørreder. En fredning fra d. 16. september til den 15. januar er på pladsen. Både før og efter fredningsperioden kan kystfiskeriet være noget af øens absolut bedste. 

Fra havnen og ud til Grisby er denne kystplads fansgtgivende. 

Parker her: Parkering...

Plads 5. Broens Odde - 11 min.

Denne fiskeplads er i perioder den bedste af de 5 nævnte. Stabiliteten i kystfiskeriet efter havørreder på pladsen er på sit højeste i vinterhalvåret. 

Her er både grønlændere at fange, samt store overspringere og enorme farvede ørreder. Fiskepladsen har et rev der går flere hundrede meter ud i vandet, som man kan vade ud på under lavvande og under alm. vandstand. Skifferplader, revler og render holder altsammen fisk på pladsen. Dette er den mest alsidige plads i området. 

Parker her og gå mod venstre/øst fra parkeringspladsen langs vandet: Parkering.

Ekstra

 - Se også vores udvalg af dansk producerede kystblink fra JK Paint her: JK Paint...

 - Læs om mange flere fiskepladser nær butikken og på Bornholm her: Kystpladser på Bornholm..

- Westin har lavet mange givende kystblink. Se dem her: Westin Kystblink...

Tilbage til blog