Kystfiskeri i Danmark

Kystfiskeri i Danmark

Kystfiskeri i Danmark - information

Kystfiskeri i Danmark er efterhånden så tæt på at være den mest populære fiskeform i Danmark som noget kan være. Fra de danske kyster kan man fange langt flere fiskearter end de fleste ikke-fiskende danskere kan forestille sig. Bl.a. hajer og rokker.

Nu er det ikke de to fiskearter de fleste fisker efter, men muligheden for at fange dem er der og nogle ganske få udnytter den. 

At tage chancen, er i bund og grund også det kystfiskeri og lystfiskeri i det hele taget drejer sig om.

De gængse fiskearter

Størstedelen af danskerne fisker efter bl.a. fladfisk såsom pighvar, slethvar, rødspætte, skrubbe, ising og eksempelvis rødtunge. 

Kystfiskeri efter havørreder er den absolutte vinder når det kommer til popularitet. Der er flere end 50.000 kystfiskere i Danmark, som dyrker netop havørredfiskeriet fra kysten. Det præcise antal kendes ikke men er i realiteten nok langt højere. 

Mange fisker også efter hornfisk og makrel. De 2 pelagiske fisk er forholdsvis nemme at fange og smager begge fortrinligt. 

I de senere år har havbarsfiskeriet langs den jyske vestkyst fået fornyet popularitet. De veslmagende og hårdtfightende havbars trækker folk til fra alle dele af landet. 

I vores fysiske butik på Bornholm samt fra vores webshop sælger vi fiskegrej til kystfiskeri i hele Danmark. Find både makrelforfang, blink, kystwoblere og kroge i butikken. Vi har jævnligt gode tilbud på førende mærker indenfor både fiskestænger og fiskehjul. 

Vi ses i butikken eller i webshoppen.

Check Point Marine

Tilbage til blog